donderdag 9 maart 2017

Afbeeldingsresultaat voor concertgebouw bruggeDe eerste week na de vakantie zit er bijna op. Deze week hebben we al heel wat kunnen genieten van muzische activiteiten. Maandag kwam er een schrijver langs op school en donderdag trokken we naar het concertgebouw. We hebben volop genoten..

Afbeeldingsresultaat voor plus en mintekenMaar uiteraard moet er ook gewerkt worden. We tellen op en trekken af tot en met 20 zonder brug. Dit gaan we nu nog een tijdje verder oefenen. De zorgjuf oefent volop de splitsingen. Er zit een goede evolutie in. Ook de bewerkingen tot en met 10 automatiseren krijgt nu een duwtje.  We werken ook verder met de maten m, l en kg.
Afbeeldingsresultaat voor lezen
Naast rekenen wordt er elke dag gelezen. De kinderen lezen met een leesvriendje. Kern 7 werd afgerond. Een pak nieuwe leesprobleempjes staan op ons te wachten.  Toverspreuken of mirakels bestaan jammer genoeg niet om het vlot lezen te bevorderen. Daar is er maar één oplossing voor en het is "lezen".
Zoeken naar leuke boeken, knusse momentjes, vijf minuten langer opblijven.....  zijn soms een super middel.
Afbeeldingsresultaat voor schrijven

Vanaf volgende week komt er ook spelling op het programma. Enkel éénlettergrepige woorden en klankzuiver uiteraard. We oefenen het aan elkaar schrijven. Maar bij wie dit niet lukt, schrijven we verder los.


In de muzische lessen zullen we uiteraard werken rond "Pasen". Want nog drie weekjes te gaan en de paasvakantie staat voor de deur...