donderdag 9 februari 2017


Afbeeldingsresultaat voor getal twintigWe zijn volop bezig aan een serieuze klim!! Op naar 20! Er komt dus heel wat nieuwe leerstof aan bod! Het materiaal moet weer boven gehaald worden en dit is voor sommige leerlingen een moeilijke stap om te overwinnen! Maar het moet om de basis goed te vatten en de oefeningen correct uit te voeren.  Ik moet af en toe iets strenger zijn nu... Materiaal gebruiken staat niet gelijk aan iets niet kunnen... Maar we bereiken zeker en vast de top van de berg en dan kunnen we weer aan de afdaling beginnen. Het automatiseren......
In de lessen meetkunde hebben we rechte, kromme en gebroken lijnen leren herkennen aan voorwerpen en dan tekenen.
Met een lat werken is een heuse opdracht.
                                                   
Afbeeldingsresultaat voor schrift                                                   
 Deze week hebben we voor de eerste keer in een echt schrift met  lijntjes geschreven. We hebben ook de balpen boven gehaald. Die gebruiken we alleen nog maar voor losse blaadjes en in ons schrift of schrijfboekje. In de werkboekjes werken we nog steeds met potlood. De foutjes kunnen nog uit gegumd worden.
Dit was een leuke belevenis.  De eerste keer is ons al goed gelukt!
Vanaf nu moeten ze hun naam in schrijfletters schrijven. Probeer er dus ook thuis op te letten dat ze hun naam niet meer in drukletters schrijven!


Afbeeldingsresultaat voor kern 7
Kern 6 is afgerond! Nog een aantal oranje diploma's te gaan. Maar er zijn al kinderen die hun einddiploma kunnen behalen! Het letterdiploma! Daaraan hangt hun toegangsticket voor het letterfeest vast! We duimen alvast voor een goede afloop. Wie weet kunnen we voor de krokusvakantie afsluiten met het feest! Pas als elk kind zijn ticket heeft, wordt het feest georganiseerd!
We blijven uiteraard niet stil staan.
Kern 7 is gestart! We zitten volop in het thema van piraten! De letter "sch" werd aangebracht en geschreven. Blijf goed oefenen in het lezen! Ieder kind kan hakken en plakken! De leestechniek is dus beheerst! De rest is training en volharding!

Het eierdoosje en toiletrolletje zullen gebruikt worden om in het thema van piraten te werken!