maandag 16 januari 2017


Afbeeldingsresultaat voor kern 5 zwijsenDeze week ronden we kern 5 af!  Deze kern bevat een aantal nieuwe klanken die voor bepaalde kinderen niet zo eenvoudig zijn om te onderscheiden. (u / eu / ie/ uu) Het is van groot belang dat je de letters blijft trainen! De nieuwe kaartjes blijven soms in de map zitten. We naderen de eindstreep en vanaf dan neemt het lezen een heel grote sprong vooruit. Dus de basis moet goed gelegd zijn! Denk aan de info - avond!

We beginnen nu stilletjes aan de letters te verbinden bij het schrijven. Het is van groot belang dat ze de basisvorm goed kennen en behouden.  Ik schrijf eerst het woord los en maak dan met een stippellijn de verbinding. (= het spinnetje hangt vast). Dan schrijf ik het woord volledig aan elkaar en kunnen ze dit ook proberen. Bij sommige kinderen lukt dit al heel vlot.

Afbeeldingsresultaat voor cijfer 10
In de lessen wiskunde werken we rond de hoeveelheid 10! We splitsen en voeren de bewerkingen uit tot 10! Optellen en aftrekken. Dit gebeurt nog steeds met behulp van materiaal indien nodig! Vanaf vandaag zijn de kaartjes mee om de bewerkingen te oefenen. Ze kunnen zichzelf controleren door op de achterkant te kijken. Nu hebben ze alle bewerkingen tot en met 5 mee. Als die goed gekend zijn, krijgen ze al naargelang hun gekende splitsing, de volgende kaartjes mees.

Afbeeldingsresultaat voor water
In de lessen WO werken we verder rond het thema "water".
De kinderen weten alvast heel veel.
Water kan zowel vriend als vijand zijn.

Morgen controleren we de "haartjes" en donderdag gaan we naar het toneel!
Joepie!!