vrijdag 4 november 2016

Afbeeldingsresultaat voor lezen


De eerste periode zit erop...  De grondwerken zijn afgerond.  De kinderen kunnen vanaf nu verder bouwen.  Ik ben trots op mijn 25 kapoenen die in zo'n korte tijd al zoveel geleerd hebben. De eerste stappen in het lezen, rekenen en schrijven.... Ik geniet van hun gezichtjes bij het bezig zijn in de klas. Ik heb alvast een goed gevoel en ben klaar om er weer in te vliegen.

De volgende twee weken is het juf Justine die opnieuw stage loopt en dus de lessen geeft. Uiteraard volg ik hun leerproces mee en stuur bij waar nodig...

Afbeeldingsresultaat voor kern zwijsen

In de lessen taal starten we met kern 3! De woordjes zijn "blauw".  Het diploma van kern 2 wordt uiteraard in de loop van deze week afgenomen. We zijn volop mee met het schrijven van de letters. Dit vind ik top! Dit wil zeggen dat we elke geleerde letter ook  kunnen schrijven.  De leesopdrachten worden steeds maar uitgebreider. Maar zoals ik gezegd heb... tegen de periode van Sint kunnen de kinderen al heel wat lezen en die komt eraan!! Uiteraard verloopt dit bij de ene al vlotter dan bij de ander. Maar elk kind krijgt de kans om op zijn eigen tempo de leestechniek onder de knie te krijgen.. En wij sturen bij waar nodig...

Afbeeldingsresultaat voor Sint
Sint en Piet komen op 12 november aan in ons land en wij hebben geluk...
Op vrijdag 18 november zijn we uitgenodigd in "Het huis van de Sint" in Mechelen.
Samen met de kinderen van het tweede leerjaar gaan we die dag met de bus richting Mechelen. Spannend...
Meer info volgt.... .

Afbeeldingsresultaat voor rekenenIn de lessen wiskunde werken we verder met de aangeleerde bewerkingen. Optellen, aftrekken en splitsen. Maar nu werken we tot aan 10. Voor de vakantie werden de getallen aangebracht. Deze zul je op maandag meekrijgen om te oefenen. We werken vanaf nu elke week rond één hoeveelheid. Zes, zeven, acht, negen en tien... De splitsingen worden eveneens geautomatiseerd. Dit doet juf  Leen in de klas. Ook hier is het weerom belangrijk dat de kinderen dit correct uitvoeren en met MATERIAAL automatiseren!!! Dus het is echt niet nodig om daar thuis extra voor te oefenen.  Indien een splitsing geautomatiseerd werd, zul je dit meekrijgen in de agenda.
Ook hier krijgt elk kind weer de nodige tijd... En... denk aan de gouden regel: NIET VERGELIJKEN!!!!!  Dit brengt alleen maar ergernis en frustratie mee. Elk kind benaderen met zijn eigen kennen en kunnen is een opdracht maar levert de beste resultaten.

                                       Afbeeldingsresultaat voor spreuk talenten