maandag 3 oktober 2016

Afbeeldingsresultaat voor herfstOktober is gestart! Deze week worden de lessen overgenomen door juf Justine en juf Sarah.
Vandaag was alvast een toffe dag. De les WO over de herfst werd aangekondigd door een konijn met een mandje boordevol herfstvruchten. Vanaf morgen nemen ze ook de lessen taal en wiskunde over.
Afbeeldingsresultaat voor kern 2 zwijsenWe starten met een nieuwe leeskern. Kern 2! Rarara wat zal het eerste woordje worden? De kleur is alvast geel.
Dit is een kern met maar vijf woordjes en letters. Waarvan er al een paar gekend zijn vanuit de woordjes van kern 1. Dus... de moeilijkste stap is voorbij.
Het schrijven lukt eveneens beter en beter. Ook hier kwam de moeilijkste schrijfletter reeds aan bod. Dit was de letter "aa". Als kinderen spreken over een "lasso" gooien is dit heel gewoon. We zeggen hardop: "rondje toe,stok eraan, lasso gooien, terug, rondje toe, stok eraan." Hun treintje tuft steeds maar verder en begint een aardig ritme te krijgen..

Afbeeldingsresultaat voor werkkatern katapult

In de les wiskunde kwamen alle wiskundige symbolen van het eerste leerjaar aan bod. Mijnheertje niet evenveel met zijn vriend Thor die altijd het meeste opeet. (> /<). Mevrouwtje evenveel die een goede vriend heeft , plus (+), en een boef die langskomt, min (-). Zo komen we bij de twee bewerkingen die in het eerste leerjaar aan bod komen, optellen en aftrekken. We starten deze week dan ook met werkkatern 2.  De getallen zullen we nu ook "splitsen".
Afbeeldingsresultaat voor knutselenvb: 5 is 3 en 2. Ze moeten zien dat die getallen eigenlijk vriendjes zijn van elkaar. Van daaruit gaan we dan de bewerkingen maken. 3 + 2 = 5 / 2 + 3 = 5 5 - 2 = 3 / 5- 3 = 2.  


De muzische lessen staan deze week eveens in het teken van de herfst.
Ik kijk er al naar uit wat juf Justine en juf Sarah in petto hebben.