zondag 18 september 2016

Afbeeldingsresultaat voor leesboekje kern 1Taal:
We verkennen deze week het leesboekje van kern 1.  Dit bevat uiteraard nog weinig tot geen tekst.  Veel zoekplaten voor het uitluisteren van de klanken en het oefenen van de elementaire leeshandeling. (hakken en plakken).
Er zijn nog twee woordjes en letters te gaan. Dan zit de eerste kern erop. Juf Leen controleert op de vlotte kennis ervan. Het eerste diploma ligt klaar! Ik ben benieuwd.
We brengen ook nieuwe schrijfletters aan. Schrijven is één van de lastigste oefenmomenten tijdens de dag. Het gaat traag en het resultaat is niet altijd wat ze verlangen. Maar het zijn volhoudertjes! Al doende leert men.

Afbeeldingsresultaat voor rekenenWiskunde:

Na het oefenen van de basis rekenbegrippen: maar, minder, evenveel, niet evenveel. bijdoen, wegdoen, .... gaan we nu de symbolen die daarbij behoren aanbrengen. Deze week staat = en ≠ op het programma. We verkennen ook de begrippen om realia te vergelijken naar lengte en gewicht. Dit is de aanzet naar het meten en wegen. De begrippen, zwaarder, lichter, korter, langer, even lang, ruim, bijna zijn hier belangrijk.


Vrijdag bakken we pompoenwafeltjes met de mos-verantwoordelijken en enkele van hun mama's voor de mosmarkt van het komende weeekend.
De muzische lessen brengen ons naar het afwerken van onze zee en het zingen van het straplied.
Hieronder vind je nog enkele kiekjes van onze kapoenen aan het werk...